سئو

گوگل سرچ کنسول چیست؟

برای هر وبمستر، مسئول سئو و صاحب کسب وکار سرچ کنسول گوگل یک ابزار بسیار حیاتی است، که باید به صورت روزانه تحلیل و مورد بررسی قرار گیرد، آمار و اطلاعات مفیدی را در اختیار قرار می دهد.

مجله دیجی تاپ :: گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای بسیار مناسب برای تحلیل سایت و بهبود عملکرد آن است، در واقع سرویس رایگانی است که توسط گوگل ارائه شده است.

Google Search Console یک راه ارتباطی بین Google و صاحبان وبسایت است، که از این طریق صاحبان وبسایت می توانند به بررسی و ارزیابی وبسایت خود در نتایج جستجوی گوگل بپردازند، یعنی از این طریق اگر مشکلات، خطاها و حتی جریمه هایی که گوگل برایشان مشخص کرده را مشاهده کنند، در کنار تمامی این موارد با دریافت نوتیفیکیشن های مهم می توانید سایت خود را به شکل بهتری مدیریت نمایند.

گوگل سرچ کنسول ( Google Search Console ) همان گوگل وبمستر تولز است که بعد از تغییرات با نام جدید شناخته می شود، این یعنی همان سامانه ی قدیمی اما با یک سری پوسته ها و تغییرات جدید و پر کاربرد ارائه شده است.

برای استفاده از کنسول گوگل نیازی به داشتن دانش بالا در زمینه کد نویسی یا آشنایی با زبان های برنامه نویسی مختلف نیست، فقط نکته حائز اهمیت این است که بعد از ثبت سایت زمان بگذارید و ساختار سایت خود را بررسی کنید.

گوگل سرچ کنسول برای بهبود سئو :

اگر بهینه سازی سایتتان در موتورهای جستجو یا سئو سایت، برایتان بسیار نکته مهمی است، باید بدانید که گوگل سرچ کنسول از ابزارهایی برخوردار است که موجب می شود :

1. سایت هایی که به شما لینک شده اند را نمایش می دهد.

2. میزان مشاهده وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل را نمایش می دهد، به عبارت دیگر مشخص می کند که کاربران با جستجوی چه موضوعاتی وارد سایت شما شده‌اند و یا چندبار هنگام جستجو بر روی عنوان شما کلیک شده است.

3. می توانید روی ترافیک وبسایت خود نظارت داشته باشید.

4. اطمینان از اینکه محتویات وبسایت شما توسط گوگل قابل دسترس است.

نحوه ثبت نام در گوگل سرچ کنسول :

زمانی که فردی تصمیم به راه اندازی یک وبسایت می گیرد، باید در مراحل ابتدایی اقدام به ثبت سایت در کنسول گوگل نماید، زیرا نمی توان از داده های ارزشمند این نرم افزار درباره نوع رفتار کاربران در هنگام استفاده از وبسایت شما گذشت، در واقع رفتار کاربران وبسایت خود را به شکل دقیق بررسی می کنید و اینکه به چه شکلی وارد وبسایت شما شده اند، یعنی با چه کلمه کلیدی یا عبارتی شما را در جستجوی گوگل پیدا کرده اند، در این صورت رتبه خود را، در نتایج جستجوی کلمه کلیدی دریافت می کنید.

نصب و راه اندازی سرچ کنسول دو مرحله دارد :

در اولین مرحله سایت مورد نظرتان را به گوگل سرچ کنسول معرفی می‌کنید.
در دومین مرحله باید آن را تایید کنید، یعنی گوگل میخواهد مطمئن شود که شما مالک یا مدیر سایت هستید تا آمار سایت را بتواند در اختیارتان قرار دهد و برای این کار کد تایید به شما خواهد داد.

برای شروع کار باید به صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول مراجعه کرده و با یک اکانت Gmail وارد شوید، یعنی به آدرس زیر بروید:

https://search.google.com/search-console/about

وقتی به این آدرس بروید، با تصویر زیر مواجه خواهید شد، که باید روی گزینه «Start Now» که در تصویر مشخص شده کلیک کنید :

بسیار خوب، به گوگل سرچ کنسول خوش آمدید، دو روش ثبت سایت در سرچ کنسول را می‌بینیم :

در روش اول باید آدرس سایت خود را به صورت کامل به این صوت  http://YourDomain.com وارد نمایید و روی Continue کلیک نمایید، به این ترتیب تنها URL وارد شده تحت پروتکل مشخص شده ثبت می شود، به همین صورت که در تصویر زیر علامت زدیم :

در حالت دوم نیز دوباره نام دامنه خود را به صورت YourDomain.com در باکس، در بخش Domain وارد کرده و سپس روی دکمه Continue کلیک کنید، به همین صورت که در تصویر زیر علامت زدیم :

نکته مهم :

فرق این دو حالت در این است که در حالت اول، شما برای اضافه کردن زیر دامنه ها یا پروتکل های دیگر باید به صورت جداگانه اقدام نمایید، در صورتی که در حالت دوم دیگر نیازی به افزودن زیردامنه های دیگر سایت یا پروتکل های دیگر نمی باشد، در زمان ثبت سایت در کنسول گوگل از این طریق تمامی این زیر دامنه ها یا پروتکل ها نیز برای شما در نظر گرفته می شود.
بعد از گذراندن مراحل بالا، گوگل باید اطمینان حاصل کند که وبسایت مورد نظر متعلق به شما می باشد، برای اثبات مالکیت خود می توانید به چند روش اقدام نمایید، با مجله دیجی تاپ همراه باشید در مطالب بعدی درباره این موضوع جامع و کامل توضیح می دهیم.

گوگل سرچ کنسول از چه بخش هایی تشکیل شده :

ابزار گوگل سرچ کنسول از بخش های متعددی تشکیل شده است، اما در این مقاله به اختصار به آنها اشاره ای خواهیم کرد:

Dashboard :

اولین صفحه ای که با کلیک کردن نام سایت خود در گوگل سرچ کنسول، وارد آن می شوید بخش داشبورد است که در آن یک دید کلی از وضعیت ورودی سایت خود را مشاهده می کنید.

Messages :

این بخش در پایین داشبورد مشاهده می شود، پیام هایی که از جانب گوگل برای بهینه سازی سایت شما ارسال می شود در قسمت Messages گوگل سرچ کنسول قرار دارد که شامل : خطاهای وب‌سایت، مشکلات امنیتی، راهکارهایی که گوگل در جهت بهبود سئو به شما ارائه می‌‌دهد و بسیاری موارد دیگر است.

Appearance :

مرتبط با ظاهر نتایج نمایش داده شده در موتورهای جستجو است مثل عنوان لینک نمایش داده شده، آدرس لینک، توضیحات متا و …همچنین شما می توانید در بخش Search Appearance وبمستر داده های مهم سایت خود را به گوگل بشناسانید که در این صورت رتبه مناسبی را در گوگل بدست خواهید آورد.

Search Traffic :

در این بخش از گوگل سرچ کنسول، شامل ابزاری برای بررسی آمار ورودی‌های کلمات کلیدی، بک‌ لینک‌ ها و … می‌باشد.

Google Index :

ابزاری برای مشاهده‌ی صفحات ثبت شده در موتورهای جستجو است.

Crawl :

مهم ترین بخش در ابزار گوگل سرچ کنسول، این بخش است که آماری را به شما می دهد که از اهمیت بسیاری برخوردار است، در واقع Crawl ربات خزنده ای است که در شبانه روز چند بار به سایت شما سر می زند تا اگر شما تغییرات جدیدی را در سایت خود اعمال کرده باشید آن تغییرات را در گوگل اعمال کند، همچنین در این بخش شما می توانید آدرس مطالبی را که توسط گوگل ایندکس نشده اند را بصورت دستی در قسمت Fetch as google اضافه کنید.

 Security Issues :

آخرین مطلبی را که در معرفی گوگل سرچ کنسول مورد بحث قرار خواهیم داد، بخش Security Issues است که با خطاهای امنیتی وب‌ سایت مرتبط است.

Average Position :

بیانگر میانگین رتبه سایت شما برای کلمه یا کلمات کلیدی است، این عدد به صورت میانگین است زیرا معمولا رتبه سایت شما بسته به موقعیت کاربران و دستگاه مورد استفاده کاربر در جستجوهای مختلف در گوگل متغیر است.

Clicks :

بیانگر تعداد کلیک‌هایی است که بر روی یکی از صفحات سایت شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل پس از جستجوی یک کلمه کلیدی انجام شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می توانید از متخصصان دیجی تاپ کمک بگیرید، پاسخگوی کامل سوالات شما در هر زمان می باشند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا