کسب و کار

تفاوت بازاریابی کلاسیک و بازاریابی دیجیتال

بازاریابی ابزاری است که به شما کمک می کند اطلاعات مربوط به محصول و تجارت خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از این طریق مشتری جذب کنید.

نکات برگزیده مطلب
  • بازاریابی باعث افزایش شناخت برند می شود.
  • از آنجا که فناوری و روندهای جدید به طور مکرر در حال ظهور می باشند، شما نیز باید استراتژی بازاریابی دیجیتال تان را با این فناوری ها هم راستا کنید.

همه ی ما می دانیم که روند بازاریابی در عصر امروز با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر می باشد و این روند از بازاریابی کلاسیک به سمت دیجیتال مارکتینگ سوق پیدا کرده است.

بازاریاب ها و صاحبان کسب و کارها برای تبلیغات به پلتفرم های دیجیتالی و الکترونیکی روی آورده اند چرا که مخاطب امروزی، میزان زیادی از زمان خود را در طی شبانه روز در این پلتفرم ها صرف می کند.

به طور کلی بازاریابی ابزاری است که به شما کمک می کند اطلاعات مربوط به محصول و تجارت خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از این طریق مشتری جذب کنید.

 بازاریابی مجموعه ای از فرایندها ، ارتباطات و علوم است که مشتریان را ترغیب به خرید محصول یا خدمات کسب و کار شما می کند.

مفهوم بازاریابی

بازاریابی باعث افزایش شناخت برند می شود و با گذشت زمان ، تعداد زیادی از مشتریان بالقوه را به مشتری وفادار تبدیل می کند.

انتخاب نوع بازاریابی مناسب ، سوالی است که همواره بازاریابان را درگیر خود می کند. برای مثال اینکه تفاوت بازاریابی کلاسیک با دیجیتال مارکتینگ چیست و در حال حاضر از کدام یک باید استفاده کرد؟ یکی از سوالات مهم برای افراد مشغول در این حوزه است.

اگر می خواهید در این خصوص بیشتر بدانید با دیجی تاپ مارکت همراه باشید.

به یاد داشته باشید دانستن تفاوت بازاریابی کلاسیک با دیجیتال مارکتینگ و انتخاب یک روش مناسب بازاریابی تنها گام برای موفقیت در یک کسب و کار نیست بلکه شما باید بدانید که چگونه بازار ، فرصت ها و مصرف کننده احتمالی را به یک مشتری واقعی در آینده تبدیل کنید.

همه ما می دانیم که روند بازاریابی در عصر امروز با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر است و بازار از بازاریابی سنتی به سمت بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ سوق پیدا کرده است.

اکنون بازاریابان برای تبلیغ محصولات و خدمات خود به سمت سیستم عامل های دیجیتال حرکت کرده اند زیرا سیستم عامل های بازاریابی دیجیتال مانند وب سایت های تجارت الکترونیک ، تبلیغات در گوگل ، ایمیل مارکتینگ ها و غیره بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و برای حداکثر تعداد مخاطبان موجود در بازار در دسترس هستند.

بنابراین اکثر بازاریابان ، مشاغل و شرکت ها برای به حداکثر رساندن تعداد مصرف کنندگان و ایجاد درآمد و سود بیشتر به جای صرف هزینه های سنگین بازاریابی سنتی ، در حال استفاده از سیستم های دیجیتال مارکتینگ هستند که در دسترس عموم مردم قرار دارد.

تفاوت بازاریابی کلاسیک با دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال تا حدودی مانند بازاریابی سنتی است ، زیرا بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی هر دو برای اهداف مشابهی استفاده می شوند که هدف جلب مشتری و ایجاد تصویر تجاری از یک برند است اما با این حال تفاوت هایی هم در بین آنها وجود دارد.

بازاریابی سنتی شامل هر فعالیت بازاریابی است که از اینترنت استفاده نمی کند.

برای مثال بازاریابی سنتی شامل تبلیغ یک محصول یا خدمات در کارت های ویزیت ، اطلاعیه ها ، برگه های تبلیغاتی ، تلویزیون و رادیو ، روزنامه ها و مجلات روزانه و همینطور بیلبورد‌های شهری و موارد مشابه دیگر است.

بازاریابی سنتی به کارهای دستی بیشتری احتیاج دارد و وقت گیرتر و گرانتر خواهد بود.

بازاریابی سنتی چیست؟

اگر بخواهیم ساده و مختصر بازاریابی کلاسیک را تعریف کنیم می توانیم بگوییم که بازاریابی کلاسیک در واقع شامل تمام روش های تبلیغات و بازاریابی می شود که اینترنت و پلتفرم های دیجیتالی در آن دخالتی ندارند.

این روش ها برای دهه ها مورد استفاده قرار می گرفته و امروزه روز تعداد زیادی از آنها نخ نما شده و دیگر کارایی سابق را ندارد. با این حال برخی از آنها همچنان داری نقاط قوت خوبی می باشند و بابت همین موضوع نمی توان گفت که بازاریابی کلاسیک به طور کلی مردود است.

بهتر است بگوییم این روش به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیاز کسب و کارها باشد.

  روش های متداول در بازاریابی سنتی

  • ارسال کارت پستال، کوپن و بسته های اطلاعاتی که از طریق پست و به صورت مستقیم ارسال می شوند.
  • تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  • آگهی های روزنامه ها و مجلات
  • بیلبوردهای تبلیغاتی و فلایرها
  • تماس های تلفنی و اعلان های متنی

بازاریابی دیجیتال

با گسترش استفاده از دستگاه های دیجیتال و فضای مجازی، دیجیتال مارکتینگ نیز جا پای خود را محکم و محکم تر کرده است.

دیجیتال مارکتینگ به روش هایی از بازاریابی گفته می شود که در بستر اینترنت جریان پیدا می کنند.

  متداول ترین روش های بازاریاب دیجیتال

  •  محتوای وب سایت
  • بازاریابی محتوا
  • کمپین های ایمیلی
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی
  • پرداخت به ازای هر کلیک
  • سئو

بازاریابی وابسته این استراتژی ها به دلیل افزایش روز افزون تعداد کاربران اینترنت، روز به روز به محبوبیت آنها افزوده می شود.

هزینه هایی که برای این تبلیغات پرداخت می کنید در قالب نتایجی اثربخش به شما باز می گردد و در صورت پایه ریزی استراتژی های اصولی احتمال شکست و از دست رفتن هزینه، بسیار پایین است.

جوانب مثبت و منفی بازاریابی کلاسیک

هنگام مقایسه ی بازاریابی کلاسیک و دیجیتال مارکتینگ، روش های سنتی اغلب به عنوان روش هایی منسوخ یا بی ربط شناخته می شوند. با این حال، بسیاری از این تاکتیک ها امروزه روز نیز مفید و موثر می باشند.

در واقع بسته به اینکه کسب و کار شما از چه نوعی می باشد و مخاطبین هدف شما چه کسانی هستند، روش های بازاریابی کلاسیک می توانند به عنوان روش های بی نقص و بهینه برای شما عمل کنند.

مزایای بازاریابی کلاسیک

• چنانچه مخاطبین هدف شما از نسل های قدیمی تر هستند و با روش های کلاسیک و سنتی تبلیغات خو گرفته اند، بازاریابی سنتی می تواند کاملا موثر باشد.

طبق تحقیقات صورت گرفته مخاطبان بالای 50 سال تقریبا دو برابر بیشتر از سنین 21 تا 34 سال وقت خود را برای خواندن روزنامه و تماشای تلویزیون صرف می کنند.

• این نوع استراتژی بازاریابی معمولا برای مشاغلی که به دنبال ایجاد مخاطبان محلی بیشتر هستند، بهترین عملکرد را دارد.

چنانچه به دنبال جذب مشتری هایی که اطراف کسب و کار شما هستند می باشید، توصیه می شود که یک راست به سراغ روش های سنتی بازاریابی بروید.

• تبلیغات تلویزیونی و رادیویی چندین بار پخش می شوند و کسب و کار مربوطه را برای چندین بار به مخاطب یادآوری می کنند، این موضوع باعث می شود که شما در حافظه ی ناخودآگاه مخاطب تثبیت شوید.

این در حالی است که بسیاری از موارد دیجیتال مارکتینگ ممکن است توسط مخاطب مسدود یا رد شوند. (به عنوان مثال، کلیک بر روی دکمه “من نمی خواهم این را ببینم” در تبلیغات شبکه های اجتماعی یا تبلیغات قبل از ویدئوهای یوتیوب)

معایب بازاریابی کلاسیک

• چاپ فلایر، تراکت، بیزینس کارت، کاتالوگ، بروشور و انواع موارد چاپی می تواند هزینه ی زیادی را به دنبال داشته باشد و چنانچه به دست مخاطبی برسد که به کسب و کار شما هیچ علاقه ای ندارد، می توان گفت که شما به نوعی سرمایه تان را درون سطل زباله ریخته اید.

• روش های سنتی تبلیغات و بازاریابی ممکن است بعد هفته ها یا ماه ها به نتیجه برسد. به عنوان مثال فردی که تبلیغات شما را در روزنامه دیده ممکن است بعد چند ماه پیگیری نماید.

جوانب مثبت و منفی بازاریابی دیجیتال

استراتژی های دیجیتال مارکتینگ با پیشرفت فناوری های جدید همگام می باشند و شامل جدیدترین و به روزترین تاکتیک های می شوند اما ممکن است در مقایسه با بازاریابی کلاسیک در بخش هایی نیز دارای ضعف باشند.

مزایای دیجیتال مارکتینگ

• انواع داده ها و مخاطبان به راحتی قابل ردیابی می باشند.

زمانی که فردی روی پیوند به سایت شما کلیک می کند، ایمیل شما را می خواند و یا شما را در شبکه های اجتماعی دنبال می کند، شما بلافاصله می توانید اطلاعات مربوط به مخاطب و فعالیت های او را پیگیری کنید.

این موضوع در تحلیل داده ها نقش پررنگی دارد و بینش زیادی را به شما می دهد. از جمله اینکه کدام نوع از محتوا برای مخاطب هدف جذاب تر است، کدام رسانه اثربخشی بیشتر دارد و حتی اینکه چه زمانی از روز بهترین زمان برای تعامل است.

• استراتژی های بازاریابی دیجیتال هزینه بسیار کمتری را متحمل می شوند. اگر هزینه های ایجاد یک کمپین ایمیلی و ارسال خبرنامه را با چاپ بروشور و فلایر مقایسه کنید، خودتان متوجه خواهید شد.

• به دلیل دامنه گسترده بازاریابی دیجیتال، این مورد می تواند در جذب مخاطبان جهانی و پراکنده مفید فایده واقع شود، چیزی که از طریق بازاریابی کلاسیک امکان پذیر نیست.

معایب بازاریابی دیجیتال

• برخی از کاربران اینترنت تبلیغات را مسدود می کنند بنابراین ممکن است تبلیغات شما برای عده ی زیادی به نمایش در نیاید.

• از آنجا که فناوری و روندهای جدید به طور مکرر در حال ظهور می باشند، شما نیز باید استراتژی بازاریابی دیجیتال تان را با این فناوری ها هم راستا کنید.

نتیجه گیری

اگر می خواهید به گروه خاصی از افراد در هر مکانی دسترسی پیدا کنید و در عین حال هزینه ها را کاهش دهید، با دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

این روش به شما اجازه می دهد تا بلافاصله اطلاعات ارزشمندی درباره مخاطبان خود جمع آوری کنید تا بتوانید حتی فعالیت های بازاریابی موثرتری را ایجاد نمایید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا